Пореска управа: Оштетили буџет за више од 200,77 милиона динара

БЕОГРАД: Пореска управа саопштила је данас да је, у заједничкој акцији инспектора Пореске полиције - Оперативног одељења Ниш и припадника Министарства унутрашњих послова, по налогу Основног јавног тужилаштва у Шапцу, ухапшено двоје људи због сумње да су извршили кривична дела пореске утаје и пореске преваре у вези са ПДВ-ом,  у укупном износу већем од 200,77 милиона динара.
Poreska uprava Srbije logo
Фото: Пореска управа Србије

Осумњичени су, у својству одговорних лица два привредна друштва, у периоду од 01.12.2019. до 31.12.2021. године вршили увоз половних аутомобила, која су затим продавали физичким лицима за готов новац.

Наведени промет нису евидентирали у пословним књигама, а готовину од продаје нису уплаћивали на рачуне привредних друштава, већ су је задржали за сопствене потребе.

На тај начин, избегли су обрачун и плаћање ПДВ, пореза на приходе од капитала и пореза на добит правних лица, као и накнаду за коришћење јавних добара, који после употребе постају посебни токови отпада, оштетивши на тај начин буџет Републике Србије у укупном износу од 200.778.506,60 динара.

Против осумњичених су поднете кривичне пријаве и исти ће бити приведени Основном јавном тужилаштву Шабац, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести