Потврђена оптужница против Ивана Контића, припремно рочиште 1. новембра

Припремно рочиште у процесу против Ивана Контића (31) из Никшића, који се терети да је прошле године пребијањем покушао да убије Миљана М. (28) из Београда, заказано је за 1. новембар, а оптужница коју је Више јавно тужилаштво у Новом Саду подигло је правоснажно потврђена.
sud ns
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Истрага је завршена 5. маја, након чега је Више јавно тужилаштво подигло оптужницу против окривљеног Ивана Контића, због кривичног дела убиство у покушају, окривљеног Л. О., због кривичног дела учествовање у тучи и окривљеног В. Л., због кривичног дела помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела. О. Л. и Л. В. су месец дана били у притвору, а средином октобра прошле године пуштени су да се бране са слободе.

Против Контића се водила истрага због сумње да је 24. августа прошле године претукао Миљана М. Видео-снимак онога што се те вечери догодило у Јеврејској улици у Новом Саду освануо је на друштвеним мрежама две недеље касније и узнемирио јавност. Након бруталног пребијања, Миљан М. је са повредама завршио у болници, а осумњичени Контић је побегао у Црну Гору.

Подсетимо, по међународној потерници која је за њим била расписана, Контић је ухапшен 11. октобра прошле године у Подгорици, у изнајмљеном стану. Он је у децембру 2020. године изручен нашим правосудним органима, а на саслушању пред судијом за претходни поступак је тврдио да није побегао из Србије, већ да је у Црну Гору отишао пре било каквог покретања поступка против њега.


И даље иза решетака

Виши суд у Новом Саду поново продужио је притвор Ивану Контићу и по том решењу може трајати до 1. децембра. Он се иза решетака налази од децембра прошле године када је изручен из Црне Горе.


Приликом саслушања у тужилаштву 11. децембра прошле године, Иван Контић негирао је кривицу и тврдио да је био први нападнут. Одговарајући на питања у вези са сумњама за које се терети, он је, према нашим сазнањима, рекао да је снимак са надзорних камера исечен и да је јавности приказан само део догађаја. Истакао је тада да ни у једном моменту није имао намеру да убије оштећеног, како је то представљено у јавности и што му се ставља на терет.

Оштећени Миљан М. је, према незваничним сазнањима, у истрази потврдио да га је тукао Контић, којег познаје као братовог пијатеља, међутим о поводу и разлозима туче није рекао ништа конкретно.

Д. Николић

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести