ПОТВРЂЕНО Џонићу доживотна робија!

НИШ: Апелациони суд у Нишу потврдио је првостепену пресуду којом је Горан Џонић осуђен на казну доживотног затвора због убиства трочлане породице Ђокић из Алексинца - Горана (57), Гордане (56) и њихове ћерке Лидије (25), 26. септембра 2021. године.

Апелациони суд је преиначио првостепену пресуду једино у делу урачунавања притвора у изречену казну доживотног затвора и окривљеном је у изречену казну доживотног затвора урачунао време проведено у притвору, наводи се на сајту тог суда. 

У осталом делу одбијена је жалба браниоца окривљеног и првостепена пресуда у непреиначеном делу потврђена.

То је учињено ради прецизирања времена када окривљени може поднети молбу за условни отпуст, а законом је прописано да лица која су осуђена на казну доживотног затвора то могу да учине након издржаних 27 година, а у то време се урачунава и време проведено у притвору.

Џонић је током целог суђења негирао кривицу.

Он је, поред тешког убиства, осуђен и за недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Истрага у овом случају била је спроведена и против браће Александра и Костадина М. и другог Џонићевог сина Милана, али су они пуштени из притвора и нису се нашли на оптужници.

     (Крај) јлз/цв

EUR/RSD 117.2028
Најновије вести