Претрес за убадање младића ножем на Лиману: Признаје тучу због сестре, али не и покушај убиства

Окривљени за покушај убиства ножем претпрошле године у Новом Саду Лука Милновић (26) из околине Зрењанина, јуче је у новосадском Вишем суду по други пут изнео одбрану, пред промењеним већем и председавајућим судијом, одмах после поновљеног припремног рочишта и поновио да не признаје дело из оптужнице.
brica noz pixabay
Фото: pixabay.com

Он се у фази истраге бранио ћутањем, изнео је одбрану први пут крајем прошле године, након 14 месеци у притвору, остао је јуче при њој и допунио је.

Оптужени је лане навео да познаје оштећеног и да је неколико месеци пре догађаја сазнао да се он забавља с његовом рођеном сестом. Казао је да је био против те везе, јер оштећеног Милана Н. познаје од основне школе и зна за њега да је склон пићу и дрогама, те да је насилан.

Додао је да није могао да утиче на њих и да се није мешао. Али, казао је да га је једном приликом, претходног маја, сестра узнемирена и уплакана позвала и рекла му је да ју је он претукао. Наводно, казао јој је да то пријави полицији, а да му да његов број мобилног телефона да би чуо о чему се ради. Он је тада био недоступан - испричао је лане у октобру Милновић.

Он је рекао да је следећег дана кренуо на одмор у Врњачку Бању, на осам дана, што је раније планирао, а да је срео случајно то јутро Милана Н. с његовим пријатељем у продавници код Моста слободе, на Лиману, у коју је свратио због набавке за путовање. Кренуле су погрдне речи с обе стране, што је резултирало физичким сукобом напољу.

- Била је размена удараца, рвање, онда је он пао на земљу, па ја. Први сам устао и задао му још неколико удараца па се удаљио. Кад сам се окренуо ка њему при одласку, подигао је руку и прст на њој и нешто ме псовао, ходао је при томе надмено, као да је био пун себе. После доласка из бање затекао сам запечаћена врата који сам изнајмио у Новом Саду, а власник ми је казао да је то урадила полиција и да је однела све моје ствари. Преспавао сам код девојке и отишао сутарадан са њом код моје мајке на село. Тек после два месеца сам сазнао од пријатеља да је Милан Н. рањен ножем, али не и да се ја доводим у везу с тим. Ухапшен сам три дана након што сам се у септембру вратио у Нови Сад - навео је јуче окривљени.

Иначе, на питање свог браниоца, оптужени је, после изнете прве одбране, рекао да не жели да одговара на даља питања тужилаштва и суда.

По наводима оптужнице, Милновић је 12. маја претпрошле године покушао да лиши живота Милана Н. Он је ушао у “Макси” и срео оштећеног, а после свађе је дошло до разрачунавања у Улици др Ивана Рибара. Милан Н. је у том сукобу убоден ножем више пута и задобио тешке телесне повреде. Након тога је побегао, наводи се у оптужном акту који заступа заменик Вишег јавног тужиоца Ксенија Башић

Нова председница већа, судија Сања Перић, заказала је наставак суђења већ за 7. јул , када се очекује саслушање оштећеног који се налази у Казнено-поправном заводу у Сремској Митровици.

М. Вујачић

 

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести