Преврнуо се чамац, три особе нестале у Дунаву испод Панчевца

БЕОГРАД: Полиција је синоћ око 22.45 алармирала Хитну помоћ због превртања чамца са четири особе на Дунаву испод Панчевачког моста, речено је Тан‌југу у Хитној помоћи.
hitna, pixabay
Фото: pixabay.com

Према речима дежурног лекара, припадници речне полиције успели су да извуку 36-годишњег мушкарца који је пливао Дунавом до обале код Крњаче, али три мушкарца воде се као нестала и полиција интензивно трага за њима.

Мушкарац који је спасен био је у стању физичке исцрпљености и он је у стабилном стању превезен у Ургентни центар.

Начелник полицијске станице за безбедност на рекама Илија Шкорић изјавио је данас да полиција од синоћ, када је добила пријаву о превртању чамца са четири особе код Панчевачког моста, интензивно трага за троје несталих и покушава да лоцира чамац.

Шкорић је за Тан‌југ рекао да су околности несреће још непознате.

 "Добили смо пријаву синоћ око 22.30 да се на 1.165. километру реке Дунав, негде око Панчевачког моста, преврнуо чамац са четири мушке особе које се налазе на њему", прецизирао је Шкорић.

Он је рекао да је један мушкарац успео да доплива на леву обалу Дунава и потражи помоћ, након чега је смештен у Ургентни центар.

"Синоћ на реци Дунав су били јако лоши метео услови, дувала је кошава, било је и таласа, те су били јако неповољни услови за пловидбу", истакао је.

Шкорић је апеловао на све учеснике у речном саобраћају да користе регистрована пловила, да не управљају под дејством опијата и не испловљавају када су лоши метео услови.

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести