Притвор за четворо запослених у Дому здравља Ковачица

БЕОГРАД: Виши суд у Београду одредио је притвор запосленима у Дому здравља Ковачица због сумње да су издавали и продавали лажне потврде о вакцинацији, без спроведене вакцинације, док је пацијентима одредио меру забране приласка и комуникације са сведоцима.
pritvor zatvor
Фото: Tanjug (O. Toskić, arhiva)

Притвор је, касно синоћ, на предлог Вишег јавног тужилаштва, одређен директору Дома здравља П.В. и запосленима М.Р. И С.С, као и С.Д. да не би утицали на сведоке и да не би у кратком року поновили кривично дело, речено је Танјугу у тужилаштву.

Они се терете за кривична дела трговина утицајем и злоупотреба службеног положаја.

За купце лажних потврда, М.Д, М.С, М.А, Г.С. и Г.Н, суд је одбио предлог за притвор и одредио им меру забране приласка и комуникације са сведоцима.

Они се терете због кривичног дела фалсификовање исправе, јер су за 300 евра куповали потврде о вакцинацији, а да вакцину нису примили.

Сумња се да је П.В, користећи свој службени положај омогућио М.Д., М.С., М.А., Г.С. и Г.Н., да добију потврду о вакцинацији, без спроведене вакцинације, у чему су му помогли М.Р. и С.С, који су проналазили заинтересована лица за добијање оваквих неистинитих потврда.

EUR/RSD 117.4284
Најновије вести