Процес Давиду Ј. из Лесковца због покушаја убиства у Новом Саду

Давид Ј. (20) из Лесковца, који се терети за покушај тешког убиства, на главни претрес, 7. септембра, биће доведен из притвора, сазнаје “Дневник”. Он се иза решетака налази јер је приликом покушаја разбојништва, 1. новембра прошле године, на Булевару ослобођења у Новом Саду код броја 58, покушао да убије Н. П. (35) радника једне агенције за обезбеђење и М. В. (38) полицајца у цивилу.
presuda cekic pixabay
Фото: pixabay.com

Он се од хапшења налази иза решетака због опасности од бекства, да боравком на слободи не би могао да утиче на сведоке, опасности од понављања кривичног дела, али и због узнемирења јавности које може угрозити вођење кривичног поступка.

Како је за наш лист потврдила портпарол новосадског Вишег суда Јелена Остојин, њему је притвор последњи пут продужен до 10. септембра.

Као што смо писали, тог 1. новембра, нешто пре 21 час, млади Лесковчанин је покушао да, недалеко од Прекршајног суда, отме новац од Н. П., који ради у једној агенцији за обезбеђење, у тренутку док је у банку доносио пазар из једног продајног објекта. Наиме, Давид Ј. је насрнуо на Н. П. ножем, али се, на сву срећи, у близини затекао полицајац у цивилу М. В., који је одмах притекао у помоћ.

У жару борбе, Лесковчанин је ножем повредио обојицу мушкараца, али су они, ипак, успели да га спрече да побегне и однесе новац, а том приликом је и сам задобио повреде.

На лице мест је одмах изашла полиција и Хитна помоћ, која је Н. П. превезла у Ургентни центар КЦВ с тешким телесним повредама у виду убодних рана у пределу грудног коша и трбуха, М. В. с убодним ранама у пределу леђа, а Давид Ј. с мултиплим контузионим повредама по телу.

Иначе, овај младић је од раније познат полицији због разних кривичних дела, између осталог, због разбојништва, крађе, насилничког понашања, као и због дроге, већ је био осуђиван због разбојништва.

Д. Николић

EUR/RSD 117.3087
Најновије вести