Пронађена тела пецароша из Новог Сада

Тела пецароша из Новог Сада Драгана Риса (48) и Милорада Поповића званог Поп (66) испливала су из Дунава две недеље након трагедије.
 Pecaroši iz Novog Sada stradali na Dunavu 7. aprila Foto: privatna arhiva
Фото: Пецароши из Новог Сада страдали на Дунаву 7. априла Фото: приватна архива

Тело Драгана Риса пронађено је у суботу ујутру на обали Дунава код Крчедина, док је тело Милорада Поповића пронађено истог дана по подне у Дунаву испод Варадинског моста, са новосадске стране, сазнаје “Дневник” незванично.

Несрећа се догодила 7. априла предвече, када су се Драган и Милорад враћали с викендице на Раковачкој ади у Нови Сад. Тек што су кренули, чамац, у којем су били њих двојица и два бицикла, преврнуо се. Милорад је одмах потонуо у Дунав, док је Драган још извесно време пливао, али је и он убрзо потонуо.

Од пријатеља страдалих смо сазнали да су они често одлазили на Раковачку аду чамцем, који је обично с новосадске обале Дунава био привезан на крају новог дела Камењара, односно у близини „Карин комерца”.

Драган је био велики заљубљеник у Дунав. Кад год је имао времена, одлазио је преко, на Раковачку аду, на пецање.Драган је иза себе оставио супругу и троје деце, узраста од 22, 13 и 11 година. Радио је као реквизитер у Српском народном позоришту.По речима једног искусног риболовца, узрок несреће је вероватно непажња.– Тренутак непажње је довољан да се догоди несрећа – каже саговорник „Дневника”.    

 Д. Н.

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести