Пронађено Маћикино тело у Тиси

Рониоци жандармерије су, како сазнаје „Дневник”, после недељу дана пронашли и извадили тело Јаноша Талоа Маћике (65) из Тисе. 
policija stop, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Маћика је настрадао у петак, 5. октобра, око 15 сати приликом риболова непосредно уз преводницу код Тисе код Новог Бечеја. Тада је вртлог у реци „прогутао” Бечејског риболовца заједно са чамцем који је био опрмљен мотором „Јамаха 40”.

- Чамац смо лоцирали истог дана педесетак метара даље од шесте преводнице, а тело је пронађено низводно од друге кривине од бране на Бачкој страни, и прослеђено је на обдукцију- сазнајемо од очевидаца.

Вест о трагедији Јаноша Талоа Маћике узнемирила је и изненадила  све у Бечеју, јер је био искусни риболовац који је Тису познавао као свој yеп. Дане и ноћи је проводио у риболову, а вест о трагедији за његове суграђане је била невероватна. Ваља додати да је Маћика у пет наврата спасавао пецароше и он их је својим чамцем за тили час вадио из воде, а сада је његово беживотно тело тражено недељу дана. Све су то разлози што су се у потрагу укључили и рибари и многи пријатељи.

- Вест о томе да су братово тело, најзад, пронашли сазнала сам у петак. Речено ми је да су га однели у Нови Сад на обдукцију. Сутрадан су јавили да ће се обдукција обавити у понедељак, а сахрана у уторак на Каталичком гробљу у Бечеју - каже Маћикина  сестра Ида Домањ.

Иза Јаноша остало је петоро деце из два брака. Четири ћерке су основале своје породице, а најмлађи 16-годишњи син Виктор је остао сам јер је мајка умрла пре осам година.

В. Јанков

EUR/RSD 117.5885
Најновије вести