Протест испред пекаре у Борчи због албанског орла

БЕОГРАД: Неколико десетина људи окупило се испред пекаре "Рома" у Борчи, где протестују пошто је запослени на друштвеним мрежама објавио фотографију на којој показује симбол албанског двоглавог орла.
policija stop traka, Tanjug
Фото: Танјуг/видео

"Блиц" наводи да је фотографија која је пробудила револт код станара овог београдског насеља објављена пре неколико дана на Фејсбуку и на њој се види како један од радника ове пекаре показује овај симбол Велике Албаније.

Наводи се да је фотографија настала ове зиме у самом центру Београда.
Окупљени узвикују "Косово је Србија", а власници пекаре затворили су се, како пише лист, унутар објекта.

Наводи се да се због спречавања инцидента у Борчи тренутно налазе припадници Жандармерије.

Власник пекаре у Борчи се оградио од поступка запосленог

 Власник пекаре "Рома", Мон Гјурај, изјавио је да је за фотографију и сва дешавања сазнао преко друштвених мрежа и да није био упознат са понашањем запосленог у време настанка фотографије.

"Ограђујем се од таквог поступања свог запосленог , ни на који начин нисам дао подршку нити мотив да се тако нешто уради. Нисам био присутан када је настала та фотографија , она није настала током радног времена нити у радном простору, нити у мом ближем окружењу и ја ни на који начин нисам повезан са таквим поступањем", рекао је он у изјави за Танјуг. 

Он је додао да личним поступцима никада није подстрекавао запосленог на овакво понашање. 

"Не учествујем у политичким, друштвеним и националним активностима, већ само обављам своју привредну делатност", додао је власник пекаре.
 

EUR/RSD 117.2028
Најновије вести