Против пошиљаоца змије из Јагодине у НС кривична пријава 

БЕОГРАД: Инспектори за поштанске услуге у сарадњи са представницима полицијске управе и инспекторима заштите животне средине, спровели су ванредни теренски надзор у Јагодини, након што је у оштећеном поштанском пакету, послатом из Јагодине у Нови Сад, пронађена жива змија.
1
Фото: Tanjug

У оштећеном поштанском пакету змија је пронађена у четвртак, а према актуелном Закону о поштанским услугама представља забрањен садржај поштанске пошиљке, саопштено је из Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Надлежне службе су утврдиле да је пакет послат из Јагодине и против пошиљаоца ће бити поднета кривична пријава због злостављања животиња и фалсификовања исправа, с обзиром на то да је на пошиљци навео неистините податке који се односе на садржину пошилке.

"Имајући у виду бројне опасности, које могу настати услед слања пошиљака са недозвољеним садржајем, Министарство трговине, туризма и телекомуникација је унапредило постојећу регулативу како би додатно заштитило грађане од оваквих ситуација. С тим у вези, сачињен је Предлог закона о поштанским услугама, који је у новембру усвојила влада и за који се очекује да ће у најкраћем могућем року бити усвојен и у Народној Скупштини“, изјавила је државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.

Истакла је да ће овим законским решењем бити уведена обавеза идентификације пошиљалаца откупних, вредносних, и пошиљака са личним уручењем и евидентирања регистарског броја личних исправа пошиљалаца, односно прималаца наведених пошиљака, у циљу спречавања оваквих опасности по грађане и спречавања прања новца и финансирања тероризма и промета робе нерегистрованих субјеката.

EUR/RSD 117.5845
Најновије вести