Разбијена криминална група у Београду: Инвалида терали седам година да просјачи за њих

Полиција у Београду ухапсила је чланове криминалне групе због сумње да су у дужем периоду експлоатисали једну особу с инвалидитетом да на улици проси за њих, саопштило је Министарство унутрашњих послова.
hapsenje, tanjug
Фото: MUP, ilustracija

Ухапшени су Ј. С (49) Ј. С (24) и М. Ж (24) из Београда због постојања основа сумње да су, како се наводи, као чланови криминалне групе, у периоду од децембра 2014. до октобра 2021. године, на територији Србије, користећи тешке животне прилике четрдесетдвогодишње особе с инвалидитетом, експлоатисали га у виду просјачења, говорећи му да као члан породице треба да јој доприноси.

Сумња се да је криминална група наметнула обавезу оштећеном да, без обзира на временске прилике, проси на прометним раскрсницама у Београду шест дана у недељи и дневно преда осумњиченима минимум стотину евра.

Постоји сумња да су чланови криминалне групе прибављали противправну имовинску корист на месечном нивоу у износу од око 3.000 евра експлоатацијом жртве трговине људима, а новац користили за сопствене потребе, наводи полиција.

Приликом претресања стана и других просторија, код осумњичених пронађено је и приверемено одузето 650 евра, 18.000 динара, као и више мобилних телефона.

Осумњичени ће бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду на саслушање по кривичној пријави која их терети за кривично дело трговине људима.

Случај је откривен након вишемесечне истраге коју су спровели припадници Министарства унутрашњих послова Службе за борбу против организованог криминала, Управе криминалистичке полиције, у координацији с Вишим јавним тужилаштвом у Београду, прецизира се у саопштењу.  

Ј. Ј.

EUR/RSD 117.5794
Најновије вести