Ребић: Наставља се скупљање доказа

Директор полиције Владимир Ребић изјавио је да се наставља прикупљање података у случају криминалне групе Вељка Беливука и да сада предстоји контролисање финансијских токова.
 Direktor policije Vladimir Rebić  Foto: RTS/printkrin
Фото: Директор полиције Владимир Ребић Фото: РТС/принткрин

Истакавши да не може откривати детаље, да се не би угрозила истрага којом руководи тужилац за органозовани криминал, Ребић је за Радио-телевизију Србије рекао ће МУП и БИА имати тежак посао у наредном периоду.

"Треба да наставимо с прикупљањем података, да радимо вештачења и да повежемо и анализирамо сва лица која су имала одређене контакте, а очекује нас оно што је најважније – да исконтролишемо финансијске токове и исечемо финансијске канале да не би вође криминалне групе могле из затвора да обављају делатност којом се баве", казао је Ребић.

Говорећи о написима у медијима да су се на депонији у Винчи појавиле људске кости које се доводе у везу са криминалном групом, Ребић је навео да није потврђено да су људског, већ животињског порекла.

Осврћући се на то колико ће бити тешко обезбедити адекватне доказе за суд, Ребић је казао да му улива поверење национални Криминалистички центар, који ради према најсавременијим методама сва вештачења и форензику, због чега верује да ће се сви докази које имају показати као чврсти да група буде осуђена.

Коментаришући чињеницу да је Беливукова група имала подршку из полицијских редова, Ребић је рекао да га је због тога срамота, додавши да је човек кварљива роба.

Директор полиције је казао и да хулиганство међу навијачима није изум 21. века и да полиција сагледава навијаче у континуитету.

"Активности које је радила Беливукова група немају никакве везе са фудбалским клубом, само су користили стадион због разлога који се помињу", нагласио је Ребић.

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести