Рочиште Алексићу одложено за 28. октобар

БЕОГРАД: Припремно рочиште пред суђење власнику школе глуме Мирославу Алексићу поводом оптужби за више силовања и полних узнемиравања полазница његове школе, одложено је данас у Вишем суду у Београду за 28. октобар због изостанка његовог браниоца Зорана Јаковљевића.
miroslav mika aleksic, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Бранилац је обавестио суд да је позитиван на вирус ковид-19 и да не може да дође, речено је Танјугу у Вишем суду.

Алексић је дошао у суд у друштву супруге и још једне жене, и то из кућног притвора, пошто му је 10. септембра Апелациони суд укинуо притвор и одредио забрану напуштања стана уз електронски надзор.

Њега су испред суда сачекале две жене и један мушкарац са транспарентом "Верујемо Милени Радуловић", иначе глумици која га је прва пријавила за силовање, у јануару ове године.

Након одлагања рочишта добацивали су му "силоватељ, силоватељ".

У суд су такође дошли и пуномоћници оштећених глумица Југослав Тинтор и Боривоје Боровић, али како је за кривична дела за која се Алексић терети неопходно присуство његовог адвоката, браниоца, рочиште је морало да се одложи.

На припремном рочишту, које ће бити затворено за јавност, Алексић ће се кратко изјаснити да ли је крив поводом оптужби за које се терети, а потом ће се утврђивати који ће се докази изводити током суђења.

Суђење ће бити заказано по завршетку припремног рочишта и требало би да буде јавно, осим ако учесници поступка не затраже да суд искључи јавности због заштите приватности оштећених девојака.

Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такође квалификована у продуженом трајању.

Њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, па и друге девојке.

Ухапшен је 16. јануара и до 10. септембра је био у притвору.

EUR/RSD 117.5781
Најновије вести