Сарадница О. Ивановића сутра пети пут даје исказ

ПРИШТИНА: Силвана Арсовић, дугогодишња секретарица и сарадница покојног Оливера Ивановица сутра ће, на позив Специјалног тужилаштва у Приштини, пети пут дати исказ у оквиру истраге у вези са Ивановићевим убиством, преноси портал Косово онлине. 
Kuća ispred koje je ubijen Oliver Ivanović  Foto:Tanjug/Z. Žestić
Фото: Tanjug

Из Грађанске иницијативе СДП, чији је Ивановиц био лидер, поручују да се саслушавају Ивановицеви сарадници, а да је убица и налогодавац убиства и даље на слободи.Ксенија Божовић из Граданске иницијативе СДП изјавила је за Косово онлине да ће се Силвана Арсовиц и сутра одазвати позиву и дати исказ, као што је то цинила сваки пут до сада. 

''Шта може Силвана Арсовић да каже после 19 месеци, а што већ није рекла до сада? Два пута је саслушана у полицијској станици у Митровици одмах по убиству, два пута у Специјалном тужилаштву у Приштини, а последњи пут је чак била задржана 48 сат", рекла је Божовић, оцењујући да је то је један вид притиска. 

''Сигурно је да би Силвана волиела, као и сви ми, да убица Оливера Ивановића буде пронађен, али очигледно је да у Приштини саслушавају нас као његове сараднике, а да су налогодавци и убице још на слободи'', каже Божовић. Силвана Арсовић је осумњичена за помагање у извршењу кривицног дела тешко убиство, наводи Косово онлине. 

За време убиства Ивановица камере на странацким просторијама наводно су биле искљуцене. Оливер Ивановић убијен је хицима из ватреног оружја испред страначких просторија 16. јануара 2018. године у Косовској Митровици.

EUR/RSD 117.5795
Најновије вести