Саслушано седам сведока у случају убијене певачице

БЕОГРАД: Суђење Зорану Марјановићу оптуженом за убиство супруге Јелене 2. априла 2016. године на насипу у Борчи, настављено је пред Вишим судом у Београду саслушањем чак седам сведока.
jelena marjanovic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Саслушани су Вид Стјепановић, докторка Милена Шишић, Јеленина другарица Нора Ракић Карлеуша, полицајац из Борче Милан Вукша, васпитачица Јеленине ћерке Ленка Ђордевић, Јеленина фризерка Зорица Гемовић и једна продавачица.

Ракић Карлеуша рекла је да је више пута присуствовала непријатним сценама између Зорана и Јелене, као и да је Марјановић супругу често називао "дебелом" и "тетком", а да је то Јелени то сметало.

Другарица убијене певачице навела је да јој се Јелена жалила на лош однос са свекром, док је супруга увек бранила.

Према њеном сведочењу, Зоранов отац се питао за све и доносио је све одлуке у кући.

Певачицина фризерка Зорица Гемовић сматра да се Зоран често опходио према Јелени с ниподаштавањем, да ју је звао "тетка", да ју је критиковао како изгледа и како се облачи...

Питала сам је зашто га не остави, а она ми је одговорила ''Зоко, он би мене убио да га оставим, казала је Гемовић, која је навела да је имала приснији однос са певачицом од чисто пословног.

Стјепановић је посведочио да је на дан када је Јелена нестала код насипа видео Јелену, Зорана и њихову ћерку Јану док су причали и да је чуо како Јелена Зорану каже "Ти не разумеш".

Након тога су отишли на насип, навео је сведок и додао да је касније видео Зорановог оца Владимира Марјановића са малом Јаном.

Васпитачица ћерке Зорана и Јелен Марјановић рекла је суду да јој је Јелена углавном деловала нормално и весело.

Јелена, како је навела, никада ништа ружно није рекла о Зорану и његовој породици или свом браку.

Следеће суђење заказано је за 21. април, када би требало да буде испитана као сведок Јеленина тетка.

Зоран Марјановић је на почетку суђења у новембру детаљно изнео своју одбрану, негирајући да је убио супругу, која је била певачица народне музике.

Оптужен је за кривично дело тешко убиство, за које је запрећена казна затвора до 40 година затвора, а брани се са слободе.

Тужилаштво га терети да је 2. априла 2016. године убио супругу Јелену на насипу у Борчи, док је у непосредној близини места злочина била и њихова малолетна ћерка, која је тог поподнева са њима дошла на насип Црвенка у Борчи.

Марјановићу је пролетос суд вратио пуно старатељство над дететом, које му је било одузето после смрти супруге.

Он се од 12. јуна 2018. брани са слободе, пошто му је тог дана Апелациони суд укинуо притвор, у којем је био 10 месеци. Био је ухапшен 15. септембра 2017. године, годину и по од убиства.

И пре тога је био привођен, али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

Пре хапшења је у више наврата у медијима говорио о убиству, учествовао је у једном телевизијском ријалити програму.

Убиство Јелене Марјановић медијски је најпраћенији случај црне хронике у Србији већ скоро четири године.

EUR/RSD 117.0413
Најновије вести