Сави Кнежевићу и мајци почиње суђење за надрилекарство

БЕОГРАД: Први основни суд у Београду заказао је за 26. новембар почетак суђења масеру из Батајнице Сави Кнежевићу (23) и његовој мајци Данијели (49) оптуженим за нардилекарство.
presuda cekic pixabay
Фото: pixabay.com

Они ће тада моћи да детаљно изнесу одбрану, након уводних речи тужилаштва и одбране.

Кнежевић се терети за кривична дела неовлашћено бављење одређеном делатношћу и продужено кривично дело - тешка дела против здравља људи, док се његовој мајци стављају на терет иста дела у помагању.

Тужилаштво је за Кнежевића предложило казну од осам и по година затвора и новчану казну од 800.000 динара, док је за мајку тражило годину дана кућног затвора.

Према оптужном предлогу тужиоца, Кнежевић се у нерегистрованој ординацији "Др Сауваге" на Теразијама, од 2. јануара прошле до 8. априла ове године, за новчану накнаду бавио пружањем медицинских услуга без одговарајуће стручне спреме и лиценце за рад.

Тврди се да је изводио липосукције, трансфере масти, корекције усана, прикривајући од пацијената чињеницу да није стручно оспособљен за пружање ових медицинских услуга и извођење медицинских захвата. Тужилаштво наводи да је реч о седам пацијената.

Након тога, како се наводи, пацијентима је издавао медицинске извештаје са прописаном терапијом - лековима без печата и са лажним бројем лиценце, за договорену накнаду.

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести