Ухапшени због злоупотребе службеног положаја

КРАЉЕВО: Припадници Министарства унутрашњих послова Одељења за борбу против корупције, у сарадњи с Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву и Сектором унутрашње контроле Јавног предузећа "Електропривреда Србије", ухапсили су четири особе осумњичене да су коруптивним кривичним делима оштетиле јавно предузеће ЕПС за око два милиона динара. 
hapsenje lisice
Фото: Tanjug (MUP Srbije, ilustracija)

Како је саопштио краљевачки МУП, због постојања основа сумње да су починили кривично дело злоупотреба службеног положаја, ухапшени су Д. М (1957), одговорно лице једног одсека ЈП ЕПС у Краљеву 2, као и запослени у ЈП ЕПС у Краљеву З. П. (1961), Г. А. (1955) и Д. Р. (1977).

Кривична пријава због сумње да је починио кривично дело злоупотреба службеног положаја у подстрекавању, поднета је и против М. В. (1973) руководиоца једног сектора Техничког центра Краљево ЈП ЕПС, који се већ налази у притвору због сумње да је починио друго кривично дело злоупотребе службеног положаја у саизвршилаштву. 

Сумња се да је М. В. подстрекавао остале осумњичене да током 2016. и 2017. године, коришћењем својих службених положаја, ангажују ресурсе Јавног предузећа ЕПС за извођење радова на изградњи нисконапонског вода за потребе привредног друштва "Хидроенерго Дубочица“, које је ове радове требало да обави о свом трошку.

На тај начин, како се сумња, осумњичени су привредном друштву "Хидроенерго Дубочица“ прибавили противправну имовинску корист од око два милиона динара.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведени Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, додаје се у саопштењу.

 

EUR/RSD 117.5934
Најновије вести