Сикирица оптужен за убиство Пантелића у дворишту школе

НОВИ САД: Након завршетка истраге, Више јавно тужилаштво у Новом Саду је подигло оптужницу против окривљеног Марка Сикирице (20) због оправдане сумње да је 18. маја ове године око 21 сат у дворишту Основне школе „Светозар Марковић Тоза” извршио кривично дело (обичног) убиства.
sudnica
Фото: pixabay.com

Он се  након догађаја теретио за тешко убиство, за које је запрећена знатно дужа затворска казна.

Два дана након догађаја, наредбом Вишег јавног тужилаштва о спровођење истраге, окривљеном се ставило на терет кривично дело тешко убиство, односно да је из ниских побуда 18. маја  око 20.40 сати у дворишту поменуте школе лишио живота Жељка Пантелића (23), због наводне љубоморе према оштећеном који је био у емотивној вези с М. Ф. (16).

У току поступка саслушан је окривљени Марко Сикирица, који је негирао дело, саслушано је осам сведока, а у току поступка је урађено психолошко вештачење окривљеног, судскопсихијатријско вештачење и вештачење биолошких трагова.

Њему је 20. маја одређен притвор решењем судије Вишег суда за претходни поступак, који је више пута продужаван, последњи пут решењем  ванпретресног већа новембра ове године

„Од самог почетка поступка мој став је био да се не може радити о тешком убиству из члана 114, већ о блажем кривичном делу“, рекао нам је јуче бранилац окривљеног адвокат Љубомир Апро.

Он је додао да законски рок за давање одговора на оптужницу још није протекао те да његова адвокатска канцеларија детаљно анализира и проучава запримљену оптужницу и да ће у законском року изјавити одговор на њу.

Подсетимо, Марко Сикирица није изнео одбрану, односно бранио се ћутањем на саслушању у Вишем јавном тужилаштву. Иначе, повређени младић је око 23 сата у Клиничком центру Војводине преминуо услед задобијених повреда, а полиција је, оперативним радом, идентификовала и ухапсила осумњиченог.

Због сумње да је присуствовао догађају, а није пријавио кривично дело и учиниоца, ухапшен је и Милош С. (21) из Новог Сада, саопштила је тада новосадска Полицијска управа. 

По верзији помињаној у неким медијима, окривљени су се нашли с оштећеним кобне вечери да би расправили несугласице у вези с девојком. Наводно, с Милошем је дошао и Марко, који је покушао да раздвоји ту двојицу, али је при томе ушао у ситуацију због које је против њега подигнута  оптужница за убиство.

М. Вујачић

EUR/RSD 117.3161
Најновије вести