СКАНДАЛ У ЧАЧКУ Радница Центра за социјални рад ФАЛСИФИКОВАЛА ПОТПИСЕ И КРАЛА НОВАЦ ОД МРТВИХ Поднета кривична пријава, осумњичена СВЕ ПРИЗНАЛА

Против раднице Центра за социјални рад (ЦСР) у Чачку поднета је кривична пријава под сумњом да је оштетила бројне кориснике ове установе. Кривична пријава од стране одговорног лица ЦСР у Чачку је поднета Посебном одељењу за сузбијање корупције (ПОСК) Вишег јавног тужилаштва (ВЈТ) у Краљеву, где су потврдили да је у овом случају покренут предистражни поступак.
policija rotacija, Pixabay.com
Фото: Pixabay.com

- Центар за социјални рад у Чачку је поднео кривичну пријаву против једног бившег радника. У току су провере основаности навода кривичне пријаве, тако да одлука у овом Тужилаштву није донета - навела је Јасмина Алексић, тужилац Посебног оделљења за сузбијање корупције ВЈТ у Краљеву.

Фалсификовала потписе корисника социјалне помоћи

Како се незванично сазнаје, радница ЦСР у Чачку је у дужем временском периоду фалсификовала потписе корисника социјалне помоћи и у њихово име подизала новац. Будући да је владала информацијама о преминулим корисницима социјалне помоћи, управо су они били на мети злоупотребе.


Директорка ЦСР у Чачку поднела оставку

Непосредно потом, Бранимирка Радосавчевић, директорка ЦСР у Чачку, је поднела неопозиву оставку. Иначе, Радосавчевићева у Чачку важи за директорку која је својим ауторитетом, штитећи установу, годинама бранила и своје запослене приликом бројних упитних одлука, мишљења и решења која су доносили. Последица једне од таквих одлука је и троструко убиство у Кулиновцима, при чему је радница ЦСР чачанском правосуђу дала мишљење да се убица може вратити у породицу, и ако пре тога није прибавила мишљење психијатра.

- Оставку сам поднела из моралних разлога према корисницима. Моја је оставка неопозива, а о њој ће се изјаснити одборници Скупштине града, верујем већ на првом заседању. Свакако, док се не изабере нови директор, ја ћу своју дужност обављати, како се рад установе не би довео у питање. У вези са кривичном пријавом не могу ништа рећи, осим да потврдим да је поднета - изјавила је Бранимирка Радосавчевић, директорка чачанског ЦСР у оставци.


- Највише оштећених је међу ромском популацијом, а има и осталих корисника чије је дотације неосновано присвајала. Када корисник премине, фалсификовала је њихове потписе и на шалтерима Поште подизала њихов новац. Нарочито су на удару били корисници ромске популације који су често боравили у иностранству - каже наш извор упознат са ситуацијом у чачанском ЦСР.

Малверзације су откривене тек недавно, када је управо један од чланова породице преминулог Рома дошао бесан у ЦСР с намером да провери где је нестао новац са рачуна његовог преминулог рођака.

Откривена је сасвим случајно и то на инсистирање рођака корисника који је долазио неколико дана, претио полицијом и медијима да се његов случај реши. Међутим, надлежни у ЦСР су заједно са његовим захтевом кренули у проверу и многих других предмета и открили ову невиђену малверзацију. Међутим, радница је пре разоткривања проневере стекла услов за пензију, али без обзира су је позвали да дође у установу и објасни шта је радила. Кажу да је све признала, а новац вратила - каже наш извор.

Међутим, руководство ЦСР је ипак против некадашње колегинице поднело кривичну пријаву.

Курир

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести