Слободану Милутиновићу Снајперу поново продужен притвор

Слободан Милутиновић Снајпер (38) из Новог Сада, који се терети да је 19. септембра прошле године држао у једном изнајмљеном стану на Подбари против њене воље суграђанку У. Ј. (24) са којом је наводно раније био у емотивној вези, остаје иза решетака.
zatvor resetke
Фото: Dnevnik arhiva

Њему је, како је за "Дневник" потврдила портпарол новосадског Вишег суда Јелена Остојин, притвор у којем се налази од хапшења, продужен до 19. децембра.

Против њега је Више јавно тужилаштво у Новом Саду подигло оптужницу 17. октобра и у току је поступак њеног потврђивања од стране кривичног већа Вишег суда у Новом Саду.

Претходно је Апелациони суд у Новом Саду након усвајања жалбе Милутиновићевог браниоца укинуо решење о потврђивању оптужнице и наложено допуну истраге јер је његов бранилац тражио да се ураде још нека вештачења.

Слободан Милутиновић се терети за отмицу, противправно лишење слободе, угрожавање сигурности и злостављање и мучење.

Према незваничним сазнањима, двадесетрогодишњакиња и Милутиновић су наводно били у емотивној вези више од годину дана, после чега је она одлучила да је прекине, али се он, наводно, није могао помирити са раскидом, те ју је те вечери позвао да разговарају, одвео је у изнајмљен стан и тамо држао.

Током истраге, своје исказе су у тужилаштву дали сведоци, мајка и рођена сестра У. Ј., потом полицајци који су те вечери били на интервенцији, као и другарица оштећене.

Мајка и сестра девојке која је доспела у жижу јавности након што је, како се сумња, отео па претукао Милутиновић, према нашим сазнањима, испричале су све у вези с локацијом коју је у поруци послала У. Ј. својој сестри спорне вечери. Испричале су и своја непосредна сазнања о ономе што се дешавало на самој локацији, као и због чега су ишле тамо.


За паљење возила годину и по дана затвора

Милан Р. (27) из Бача, осуђен је првостепеном пресудом Основног суда у Новом Саду, на годину и по дана затвора и новчану казну у износу од 180.000 динара због паљења два луксузна аутомобила, који су у власништву У. Ј. и њеног оца С. Ј., а која су била паркирана у Новом Саду, у Стражиловској улици испред броја 33. Милан Р. је у ноћи између 6. и 7. октобра прошле године изазвао пожар на аутомобилима марке BMW X5 и мерцедес А класе.


Поред њих, 8. октобра прошле године, саслушани су и полицајци који су, по позиву, изашли на лице места и поступали у акцији спасавања оштећене, која је крајем октобра допунила своју раније дату изјаву и испричала шта се дешавало у њиховој вези пре него што је Слободана Милутиновића пријавила за отмицу.

Као посебно осетљиви сведок, У. Ј. је дала изјаву из скрин-собе и у вези с дешавањима пре 19. септембра јер је истрага проширена и на период пре тог немилог догађаја, због тога што је Милутиновић, наводно, и раније био насилан према њој.

Осумњичени Слободан Милутиновић се налази од хапшења у притвору, имајући у виду да је реч о вишеструко осуђиваном лицу, постоје особите околности које указују да би на слободи у кратком временском периоду могао поновити кривично дело.

Он је на саслушању у Вишем јавном тужилаштву изнео своју одбрану, а како је за наш лист тада потврдио његов бранилац адвокат Горан Карадаревић, Милутиновић је до детаља испричао све о односу с У. Ј.

Иначе, Кривичним закоником Србије за отмицу, за коју је Слободан Милутиновић оптужен, запрећена је казна од две до 10 година затвора, за противправно лишење слободе до три године затвора, за злостављање и мучење до годину дана затвора, а за угрожавање сигурности новчана казна или затвор до једне године.

Д. Николић 

EUR/RSD 117.3253
Најновије вести