Случај Беливук и Миљковић: Апелација одбила 8, усвојила 9 жалби

БЕОГРАД: Апелациони суд у Београду одбио је жалбе осморице оптужених припадника организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића и потврдио првостепено решење Специјалног суда у Београду којим им је притвор продужен 27. августа за још 30 дана.
Apelacioni sud u Beogradu Foto:Tanjug
Фото: Tanjug

Решење о продужењу притвора потврђено је према Влади Георгијеву, Слађани Секулић, Милошу Будимиру, Марку Будимиру, Мијату Симеуновићу, Немањи Лакицевићу, Филипу Ивановском и Александру Вучевићу, прецизирала је за Танјуг портпаролка суда Мирјана Пиљић.

Међутим, овај суд је делимично уважио жалбе деветорице осумњичених у вези разлогом за притвор, а то је опасност од бекства и у том делу вратило предмет на поновно одлучивање Специјалном суду.

То се односи на Владимира Грека, Бориса Карапанџића, Алексу Дуњића, Алексу Стошића, Николу Стефановића, Милоша Лукића Селака, Немању Ђурића, Влада Драганића и Жељка Коџића.

Вељко Беливук и Марко Миљковић нису се жалили на притвор.

Нова одлука Специјалног суда о притвору за све притворене припаднике ове групе очекује се сутра, јер им за викенд истиче 30 дана притвора.

Њих укупно 30 се налази на оптужници од 30. јула Тужилаштва за организовани криминал, од којих тројица нису у притвору - Владимир Димитријевић, Бојан Хрватин и Војислав Ђорђевић.

Хрватин је детаљно испричао како су извршена четири од пет убистава у Ритопеку за која је оптужено укупно 13 припадника групе, међу којима је и он.

Владимир Димитријевић и Војислав Ђорђевић су тужилаштву испричали на који је начин група препродавала дрогу.

Иначе, криминалној групи Беливука и Миљковића на терет се ставља злочиначко удруживање, пет тешких убистава, препродаја дроге и оружја, као и једна отмица и једно силовање младића.

Они и остали припадници групе се терете да су од почетка 2019. до хапшења у фебруару ове године деловали под велом Партизанове навијачке групе "Принципи".

Припадници групе су , како се сумња, деловали по упутствима вођа групе, Вељка Беливука и Марка Миљковића који су им давали налоге где, када и на који начин треба да се отме и лиши живота, као и где ће се дрога стављати у протмет...

Налоге су преносили махом преко апликације "Скај".

Оптужницом се Беливук, Миљковић и још 11 припадника групе терети за пет тешких убистава, у којима су неки од њих учествовали само у једном, а други у више њих или у свим.

То су: Срђан Лалић, Мирко Будимир, Милош Будимир, Владе Драганић, Небојша Јанковић, Бојан Хрватин, Немања Ђурић, Никола Спасојевић, Дејан Тешић, Марко Андрић и Немања Лакичевић.

Оптужница против њих је предата Посебном одељењу Вишег суда у Београду на потврдивање (Специјалном суду) и још није потврђена.

Браниоци оптужених за убиства одлучили су да у том делу не дају своје одговоре суду.

Истрага против ове криминалне групе покренута је 5. фебруара и након тога проширена је, за сада, шест пута.

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести