Снајпер изнео одбрану и испричао све о односу с девојком

НОВИ САД: Слободан Милутиновић Снајпер (37) из Новог Сада, који се терети за отмицу У. Ј. (23), саслушан је јуче у Вишем јавном тужилаштву и том приликом је изнео своју одбрану у вези с догађајем за који се сумњичи, сазнаје “Дневник”.
sud novi sad, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

- До детаља је испричао све о њиховом односу – потврдио је за наш лист његов бранилац адвокат Горан Карадаревић и истакао да у овој фази поступка не може да говори шта је Милутиновић испричао који је у ВЈТ доведен из притвора, који му је, 21. септембра, одредио судија за претходни поступак Вишег суда у Новом Саду.

Претходно су 8. октобра, у новосадском Вишем јавном тужилаштву као сведоци у поступку своје изјаве дале мајка и сестра У. Ј., девојке која је доспела у жижу јавности након што је, како се сумња, отео па претукао Милутиновић.

Према нашим сазнањима, мајка и сестра оштећене, која има статус посебно осетљивог сведока, испричале су све у вези с локацијом коју је у поруци послала У. Ј. својој сестри спорне вечери.

Такође, 8. октобра су саслушани и полицајци који су, по позиву, изашли на лице места и поступали у акцији спасавања двадесеттрогодишњакиње.

Слободан Милутиновић Снајпер је ухапшен пре месец дана након што је, како се сумња, У. Ј. одвео у изнајмљени стан на Подбари, где ју је држао и малтретирао.

Иначе, породици У. Ј. су, у ноћи између 6. и 7. октобра, запаљена два аутомобила, која су се налазила на паркингу у Стражиловској улици испред броја 33. Тај вандалски чин су многи повезали са саслушањем мајке и сестре девојке која је била у емотивној вези с Милутиновићем.

Подсетимо, још увек непознати мушкарац запалио је возила марке БМЊ Џ5 и мерцедес А класе, који су у власништву породице оштећене.

- БМЊ је у власништву њеног оца, а мерцедес је њен - каже један од комшија и додаје да је, како се види на камерама, пожар намерно изазван. На снимку се види мушкарац који се крије у улазу зграде, а потом како иде ка аутомобилима. Он у руци носи флашу, а на глави има капуљачу и у тренутку када прилази аутомобилима полива их, вероватно, бензином. Након што су оба возила почела да горе, непознати мушкарац, којем је ватра захватила једну ногу, бежи с лица места.


Проширена истрага?

Истрага која се води против Слободана Милутиновића Снајпера, како “Дневник” незванично сазнаје, проширена је и на претходни период, јер је он, наводно, и пре немилог догађаја био насилан према У. Ј, с којом је био у емотивној вези, која је трајала више од годину дана. Претпоставља се да није могао да прихвати раскид, те ју је спорне вечери позвао да разговарају, а потом одвео у стан где је држао против њене воље и малтретирао.

За кривично дело које се ставља на терет Милутиновићу запрећена је казна затвора од 10 година.


Породица којој припадају аутомобили живи у оближњој згради, а скупоцена возила била су паркирана на закупљеним местима.

Упркос брзој интервенцији ватрогасаца, на аутомобилима је, како се наш репортер уверио на лицу места, причињена велика материјална штета, а на сву срећу нико није повређен. Полиција и даље испитује све опције и ради на откривању починиоца и налогодавца. Такође се проверавају и чаршијске приче да је, наводно, Снајпер, из притвора, преко својих људи, на овај начин покушао да изврши притисак на девојку да повуче тужбу.

Слободан Милутиновић Снајпер хапшен је и почетком септембра заједно са својом законитом супругом, у полицијској акцији, у оквиру које је расветљено и убиство ММА борца Уроша Стефановића (27) и рањавање Горана Ковачевића Горанца (47). Они су ухапшени јер су у свом поседу имали нелегално оружје, али су пиштени да се у даљем поступку бране са слободе. На то решење се тужилаштво жалило, али је ванпретресно веће, одлучујући о тој жалби, потврдило одлуку Основног суда да се Милутиновићу дозволи одбрана са слободе.

Снајпер је у жижу јавности дошао и када је почетком марта ове године у акције полиције Републике Српске ухапшен на Јахорини. Тада је приведен с још једном особом из Нових Лединаца због, како је тада саопштено, недозвољене производње и промета оружја. Након криминалистичке обраде, обојица су пуштени на слободу.

        Н. С. Х.

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести