Спречено кријумчарење 4.000 паклица цигарета на Келебији

БЕОГРАД: Цариници су данас у сарадњи са полицијом на излазној страни граничног прелаза Келебија спречили кријумчарење више од 4.000 паклица цигарета наизглед вешто камуфлираних у вентилацији аутобуса.
carina, tanjug
Фото: Tanjug/ D.Goll, ilustracija

Када је аутобус шабачких регистарских ознака који се из тог града упутио ка Бечу стигао на ред за контролу, 42-годишњи возач и путници су царинским службеницима рекли да немају ништа да пријаве.

Међутим, како је снимак са скенера показао неправилности у вентилационом отвору, цариници су ипак одлучили да детаљно прегледају возило.

Када су отворили вентилациони отвор у плафону изнад седишта са обе стране стране, приметили су да су цеви премазане мешавином фарбе, силикона и разрађивача.

Одмах су посумњали да се у вентилацији налази још нешто, јер се кријумчари цигарета обично служе тим триком како би заварали њух царинског пса. 

До 4.351 паклице „честерфилда“ са македонским акцизним маркицама цариници су допрли одвртањем прикривеног поклопца вентилационе преграде у којој је возач покушао да сакрије цигарете.

EUR/RSD 117.9612
Најновије вести