Србија одобрила изручење Мрваљевића ЦГ

ПОДГОРИЦА: Зоран Мрваљевић (43) из Херцег Новог, који се терети да је на челу криминалне групе која је планирала извршење више тешких кривичних дела, наредних дана биће изручен Црној Гори, сазнаје Побједа.
hapsenje, tanjug mup
Фото: Tanjug/MUP, ilustracija

Лист наводи да се Мрваљевић налази у Србији и да су власти одобриле су његово изручење.Према евиденцијама безбедносних служби, он важи за члана шкаљарског клана и наредних дана из Србије биће изручен Црној Гори.Он је ухапшен 17. јула у Србији, по потерници НЦБ Интерпол Подгорица.

"Након издржане казне затвора због кривичног дела које је починио у Србији, Мрваљевић је ухапшен на основу црногорске међународне потернице. Он се потражује по међународној потјерници НЦБ Интерпол Подгорица ради обезбјеђења његовог присуства кривичном поступку који се води против њега у Црној Гори због кривичног дела стварање криминалне организације, кривичног дело убиство путем подстрекавања и кривичног дела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога у продуженом трајању", речено је раније из Управе полиције.

Специјално тужилаштво Мрваљевића је означило за шефа криминалне организације, чији су чланови Милан Канкараш, Слободан Вицо, Јован Жмукић и Крсто Вујић чије се име помиње у истрази убиства Шћепана Рогановића који је ликвидиран 14. марта у Херцег Новом.

Канкараш је током саслушања признао чланство у криминалној организацији и шверц дроге.Мрваљевић и чланови групе, према евиденцији полиције, доводе се у везу са шкаљарском криминалном групом, преноси портал ЦдМ.

Мрваљевић је био у притвору у Србији јер су код њега у јулу прошле године пронађена фалсификована документа на име Бранко Перишић.Он је два пута био мета напада - рањен је пре пет година када су на њега пуцала тројица непознатих нападача. На Мрваљевића је пуцано и 2017. године.

EUR/RSD 117.5832
Најновије вести