Суђење за "елитну проституцију" почиње 8. априла

БЕОГРАД: Виши суд у Београду заказао је за 8. април почетак суђења Михаилу Максимовићу и Душану Миленковићу поводом оптужби за подвођење девојака и посредовање у такозваној елитној проституцији, пошто је данас одржано припремно рочиште у овом процесу.
visi sud beograd, tanjug
Фото: Tanjug/ Video, arhiva

Рочиште је било затворено за јавност и на њему је утврђивано који ће се докази изводити током суђења, а оптужени су се кракто изјаснили о кривици.

На суђењу ће имати прилику да први пут јавно изнесу своју одбрану.

Максимовић и Миленковић се нису жалили на решење Вишег суда у Београду којим је потврђена оптужница против њих, која је подигнута у августа 2019.

Обојица су у притвору од хапшења у фебруару.

Максимовић је оптужен за два кривична дела - трговина људима и посредовање у вршењу проституције, а Миленковић само за посредовање у вршењу проституције.

За трговину људима запрећена је казна од две до 10 година затвора, а за посредовање у вршењу проституције од шест месеци до пет година затвора и новчана казна.

Максимовић се тетети за трговину људима за посредовање у проституцији код оштећених Д. Б и М. Г, док се Макимовић и Миленковић као саизвршиоци терете за посредовање у проституцији где је оштећена С. С.

До сада су се обојица бранили ћутањем, односно искористили су своје право да не износе одбрану.

Медији су претходних месеци пуно писали о овом случају, поред осталог наводећи да је међу Максимовићевим клијентима било је познатих спортиста, политичара, пилота и других људи на високим функцијама, као и да он пише књигу у притвору.

EUR/RSD 117.5836
Најновије вести