Суђење за отмицу у Новом Саду, провераван обрт оштећеног да је све измислио

На јучерашем наставку поступка окривљенима за отмицу из 2018. године у Новом Саду, сведочили су родитељи оштећеног пред већем у новосадском Вишем суду, који је обртом у судници почетком ове година казао да је све измислио, јер се, наводно, плашио свог оца.
Sud Novi Sad
Фото: С. Шушњевић/ Новосадска палата правде

Потом се он није придружио кривичном прогону двојице оптужених.

Они су јуче казали да је њихов син П. С. (20), од шестог разреда имао проблема с учењем, а касније с полицијом и судом. Отац оштећеног се присетио да му је повређени син у ноћи након отмице казао да су га двојица младића отела и да он није знао зашто, али је додао да је син саопштио у полицији чије је то дело. За тужилаштво и одбрану јуче је било веома важно да чују од обоје сведока да ли се младић плашио оца. И мајка је потврдила то, а отац је казао да се више он плашио затечене ситуације у којој је видео да су му на сину крваве ствари, него овај сам. 

После завршеног рочишта, заступница оптужног акта тужилац Биљана Силађи у новонасталој ситуацији тражила је да повуче списе предмета ради њиховог разматрања, па је председица већа судија Сања Берак одложила претрес на неодређено време. 

У оптужници се спомиње дуг за марихуану као мотив за сукоб окривљених с оштећеним, уз убадање ножем, али јуче о дроги оштећени није рекао ни реч, а навео је да је повреде задобио кад је пао на тло услед јаког одгуривања.

М. В.

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести