Тражи се преваранткиња која је за исти стан узела капару од девет лица

НОВИ САД: Новосадска полиција поднела је кривичну пријаву против Ј. Т. (34) из околине Бачке Паланке, због сумње да је претходне две године преварила деветоро грађана, тако што је, како се сумња, од њих узимала новац на име депозита за изнајмљивање истог стана.
novi sad
Фото: Dnevnik.rs

Висина капаре кретала се од неколико стотина до 1.200 евра, у зависности од периода изнајмљивања.

Осумњичена је, како сазнају "Вечерње новости", давала оглас да изнајмљује стан у Новом Саду, који иначе није у њеном власништву, и тако проналазила заинтересоване особе.

– Било је случајева да се и она сама јављала на огласе људи који су тражили стан у најам. Клупко је почело да се одмотава када су се на вратима стана, који је девојка изнајмила половином септембра и за кирију платила 440 евра, појавили младић и девојка, тврдећи да су они ту некретнину узели у закуп – прича извор "Новости" из истраге.

Међутим, ту није крај овој заврзлами, јер се појавила и жена –  трећи закупац, која је такође тврдила да је Ј. Т. дала 1.200 евра на име кирије. Убрзо се открило и да постоји још један мушкарац који је дао 100 евра капаре.

На идентичан начин, пре две године преварене су четири особе, које су осумњиченој унапред дали тражени новац. У једном случају су две девојке најпре на руке исплатиле 160 евра, а затим на жиро рачун уплатиле још 8.970 динара. Нису могле да се уселе, а новац им није враћен, пишу "Вечерње новости".

EUR/RSD 117.5574
Најновије вести