Тужилаштво, после осам година, одустало од гоњења навијача

НОВИ САД: Више јавно тужилаштво је, после сведочења неколико полицајаца у новосадском Вишем суду, одустало од кривичног гоњења Новосађанина Ивана Кључовског (32), некадашњег шефа локалне навијачке групе,  окривљеног за насилничко понашање пре осам година на спортском догађају и ометање службеног лица у обављању послова.
sud novi sad NST
Фото: Дневник (Архива, Никола Стојановић)

Њега су судски стражари београдског затвора довели у букагијама, а сви саслушани полицијски службеници, па и они који су повређени у наведеном догађају на новосадској Железничкој станици при одласку локалних навијача на меч у Београду, казали су да не препознају окривљеног као особу која је тада бацала каменице на њих. Онима који нису могли да се присете догађаја у којима је повређено неколико полицајца приказан је квалитетан видео-запис сукоба на платоу новосадске станице.

Остали окривљени из поменутог случаја Слободан М., Дражен Н., Стефан П. и Ненад М. склопили су споразуме о признању кривичног дела или се негде радилио о наступању апсолутне застарелости, али Кључовски је тражио да се утврди да он у тренутку спорних дешавања није био на лицу места. Снимак је јасно и показао да се он појављује на месту догађаја тек кад је ситуација завршена, осносно стављена под потпуну контролу. Додуше, он је казао да су особе које су се сукобиле с полицијом његови другари, и да је тада пошао да види шта се дешава с њима.

По оптужници, 15. апила 2010. године око 15 сати на Железничкој станици у Новом Саду у саставу групе навијача, приликом одласка на фудбалску утакмицу која се одигравала у Београду, наведени окривљени су су насилно понашали, уништавали имовину, вређали полицајце и претили им, уз бацање каменица у једном тренутку. С. Х.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести