Тужилаштво тражи годину дана затвора за Миладина Ковачевића

БЕОГРАД: Прво основно јавно тужилаштво у Београду поднело је данас суду оптужни предлог против Миладина Ковачевића, којим га терети за угрожавање сигурности и злостављање и мучење Тине Т. (26) 16. септембра у Београду.
Prvo-osnovno-javno-tuzilastvo
Фото: Youtube Printscreen

Оптужним предлогом тужилаштво је предложило суду да Ковачевића осуди на казну затвора од годину дана, као и да му изрекне забрану периближавања и комуникације са оштећеном, Тином Т.Оптужни предлог не захтева потврду суда, па се очекује да Ковачевићу ускоро буде заказан почетак суђења.

Тужилаштво је подсетило да је суд одбио њеогв предлог дас Ковачевићу одреди притвор, па се он и даље брани са слободе.Била му је одређена мера забране приласка или комуникације са Тином Т. и њеном сестром али је по жалби Ковачевићевог адвоката укинута.

У току истраге обављено је медицинско вештачење поводом повреда које је задобила Тина Т, као и психијатријско и психолошко вештачење у циљу утврђивања прихичког стања и евентуалног страха.Он је раније на саслушању у Првом основном јавном тужилаштву у Београду у целости негирао да је претио девојци и у својој одбрани је навео да се видео са њом, али да јој те вечери није претио нити јој је нанео повреде.

У медијима се након инцидента појавио снимак на којем се чује њихова расправа.Тина Т. је такође прошле седмице тужиоцу детаљно испричала шта се догађало у ноћи 16. септембра, и изјавила да је придружује кривицном гоњењу Ковачевића и да истиче имовинскоправни захтев за обештећење.

Ковачевић је српској јавности познат по случају из маја 2008. године, када је у студентском клубу у Бостону брутално претукао колегу с факултета Брајана Штајнхауера, а због чега је након бекства из САД, процесуиран у Србији.

 

 

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести