У Ђаковици обијен стан једине Српкиње

ЂАКОВИЦА: Драгици Гашић, јединој Српкињи у Ђаковици, обијен је стан, саопштио је Привремени орган Општине који инсистира да међународни ауторитети хитно предузму све неопходне мере како би се тај ужасни терор над недужном Српкињом зауставио без одлагања.
gasic
Фото: Youtube Printscreen
Обијање њеног стана из кога су отуђени камера, рутер од интернета и неколико њених торби у функцији је застрашивања и новог прогона ове поватнице чије здравствено стање је иначе изузетно лоше.
Како наводе, било је довољно само два дана да Драгица Гашић буде ван свог стана у Ђаковици да би њене комшије и суграђани још једном на најпримитивнији, најбруталнији и најсрамнији начин показале своје право лице.
"У име Привременог органа Општине Ђаковица најоштрије осуђујем најновији напад на Драгицу Гашић и њену имовину, који је нажалост логична последица терора који над њом траје од тренутка када се вратила у свој град", навео је Миленко Јовановић, председник Привременог органа општине Ðаковица.
Према његовим речима такво стање сведочи о одсуству елементарних норми понашања подразумеваних за друштво које пледира да постане цивилизовано.
"Ужасавајуће је да албанска заједница у моноетничкој Ђаковици не хаје ни за апеле ОЕБС-а, УНМИК-а, ЕУЛЕКСА и других међународних субјеката на Космету који су затражили да се Драгици Гашић омогући уживање људских и грађанских права као и осталим становницима ове општине која се вољом локалних насилника проглашава забрањеном за Србе, што је случај који указује на најгори вид фашизма", навео је Јовановић.
Привремени орган Општине Ђаковице изражава забринутост уза безбедност Драгице Гашић, али све више и за безбедност монахиња у ђаковичком манастиру Успења Пресвете Богородице, којима је као и Драгици онемогућено да се безбедно крећу градом.
EUR/RSD 117.5784
Најновије вести