У Новом Пазару затворено 17 нелегалних коцкарница

НОВИ ПАЗАР: Због неовлашћеног приређивања игара на срећу у Новом Пазару затворено је 17 објеката, једна особа ухапшена, а за две издата потерница, док је буџет Србије оштећен за милион евра.
kockice, pixabay.com
Фото: pixabay.com

Том приликом заплењено је 85 аутомата и рулета, 210 телевизора, 22 рачунара, 10 монитора, 18 штампача, као и преко 650.000 динара и 3.700 евра, саопштило је Министарство финансија.

Већи број нелегалних кладионица у Новом Пазару откривен је у заједничкој акцији Министарства финансија-Управе за игре на срећу, Безбедносно-информативне агенције, Вишег јавног тужилаштва из Новог Пазара и Министарства унутрашњих послова.

У нелегалним кладионицама и коцкарница у Новом Пазару су организоване игре на срећу клађење и игре на срећу на аутоматима без одобрења Управе за игре на срећу.

Због постојања основа сумње да су извршила кривично дело неовлашћено организовање игара на срећу, ухапшен је И.С. и одређена му је мера задржавања до 48 часова, док је против М.С. и Н.Б. издата потерница.

Нелегалним приређивањем игара на срећу ова лица су само за последњих годину дана стекла противправну имовинску корист од преко 120 милиона динара (1 милион евра) и оштетли буџет Републике Србије у износу од преко 24 милиона динара (200.000 евра).

Припадници Полицијске управе Нови Пазар ће против лица која су организовала игре на срећу, без одобрења Управе за игре на срећу, поднети кривичне пријаве надлежном јавном тужилаштву.

Спровођење појачаних активности на сузбијању нелегалног приређивања игара на срећу ће се наставити и у наредном периоду, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести