У по` бела дана: Опљачкана златара Шикет

НОВИ САД: Непознати млађи мушкарац је, уз претњу пиштољем, око 13.30 сати опљачкао златару „Шикет“ у Новом Саду, на Булевару ослобођења 68, прекопута „Дневника“. Повређених нема. По првим незваничим зазнањима, наоружани разбојник је имао качкет навучен ка доле, да би прикрио лице.
Pljacka zlatare 2 SLO
Фото: Dnevnik.rs

У радњи су биле две продавачице, а пљачкаш је ушао непосредно након што је изашла једна муштерија. Тражио је да му се покаже тацна са златним ланчићима, извадио је оружје и без галаме, уз претњу, заграбио још неутврђену количину накита и муњевито напустио продавницу. Увиђај полиције трајао је неколико сати, а разбојништво је снимљено видео-надзором.

Златаре „Шикет“ у Новом Саду пљачкане су неколико пута, а једном и уз пуцњаву на Спенсу.

ЖТада су пуцали на мог тату, а сад вам не могу ништа рећи о разбојништву јер увиђај још траје, а искрено, још се тресемо од страха због овог догађајаЖ, рекао нам је  власник златаре. 

Фото: Dnevnik.rs

 Иначе, и златара „Шикет” у центру Новог Сада, у Дунавској улици, опљачкана је лане 11. маја после подне. Двојица маскираних разбојника су, док су унутра биле две раднице и једна муштерија, разбила стакло и из витрине украла две табле с накитом вредним, како смо незванично сазнали, око милион и по динара. Разбојници су побегли кроз Дунавски парк, а полиција је у њему пронашла палице које су користили током пљачке.      

Подсетимо, новосадски Апелациони суд потврдио је пресуду за оружану пљачку златаре „Шикет” 24. септембра 2010. године. Оптужени Андрија Бјеладиновић (25 година у време извршења дела) из Котора је због покушаја убиства, недозвољеног држања оружја и крађе аутомобила осуђен на јединствену казну од 16 година затвора, а осим тога мора да плати 100.000 динара због ношења оружја.

Фото: Dnevnik.rs

Ненаду Скочићу (59) из Параћина изречена је јединствена казна од седам година затвора због разбојништва и недозвољеног ношења оружја.

И златара „Стефан” у центру Новог Сада опљачкана је 4. фебруара прошле године око девет сати, а нападач је пиштољем ударио по глави радницу и младића, власниковог сина. Разбојник је покупио извесну количину накита, а затим побегао према оближњој Железничкој улици, где је намеравао да уђе у такси возило.

Од двадесетак златара у Железничкој улици, у центру Новог Сада,  махом лоцираних једна до друге, готово да нема оне која није била опљачкана. Поједине су се на мети дрских и наоружаних разбојника нашле и по неколико пута.

Фото: Dnevnik.rs

 

Петорица малолетника узраста од 15 година планирала су 25. фебруара 2013. године да опљачкају неку од продавница накита у тој улици. Грађани су у оближњој Улици Васе Стајића тада уочили двојицу сумњивих малолетника и позвали полицију. Код једног од њих у школској торби пронађени су реплика пиштоља и фантомке.

Њих двојица се терете да су, уз помоћ још тројице вршњака, 21. фебруара опљачкали златару „Ненси”, такође у Железничкој улици. Двојица од њих су ушла у златару и, претећи пиштољем и ножем, од раднице отела четири палете са златним накитом и побегла. Преостали чланови групе су у близини чували стражу. Такође, у року од свега неколико, сати 21. фебруара исте године су опљачкане чак три златаре на различитим локацијама, а једна од њих је у такозваној златној – Железничкој улици. Једну су, претећи пиштољем, опљачакала двојица маскираних мушкараца, а друге две највероватније иста жена. Она је од оружја користила маказе.

М. Вујачић

Фото: С. Шушњевић

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести