У ПРТЉАГУ НАЂЕНИ ВРЕДНИ МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ Њихова вредност преко 28.000 евра

БЕОГРАД: Царински службеници су на аеродрому Никола Тесла, у сарадњи са полицијом, спречили покушај једног путника да у пртљагу прокријумчари мобилне телефоне вредне преко 28.000 евра, саопштила је данас Управа царина.
а
Фото: Tanjug

Путник, који је 26. фебруара допутовао летом из Дубаија, по преузимању пртљага упутио се у зелени контролни пролаз који је намењен онима који немају ништа за пријављивање.

На снимку скенера, међутим, видело се да се у његовом пртљагу, уместо личних ствари и гардеробе, налази мноштво мањих кутија.

Због тога је уследио детаљан преглед којим је потврђено да се ради о 34 нова мобилна телефона, престижних робних марки, у оригиналним паковањима.

На основу рачуна пронађених уз робу, вредност 20 мобилних телефона ''iPhone 15 Pro max'',  ''iPhone 15 Plus'', ''iPhone 15'' и ''iPhone 14'', као и 14 мобилних телефона ''Samsung Galaxy S23 Ultra'' и ''Samsung Galaxy S24 Ultra'', као и једних слушалица ''AirPods Pro 2'', процењена је на више од 3,3 милиона динара. 

Страни држављанин који се нашао у прекршају је службеницима рекао да није знао да су и транзитни путници у обавези да пријаве вреднију робу коју носе са собом, што га не ослобађа одговорности.

"Независно од тога да ли путник у земљи остаје или кроз њу само пролази, обавезно на прелазу треба да пријави све вредније ствари које са собом носи, као и новац изнад 10.000 евра. Потом ће у зависности од тога да ли је реч о роби за личне потребе или о роби трговачког карактера бити спроведен или скраћени поступак на самом прелазу или ће роба бити упућена у редован царински поступак", напомиње се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести