У Рипњу исклизнуће пет вагона, саобраћај у прекиду

БЕОГРАД: "Инфраструктуре железнице Србије" су саопштиле да је вечерас у 19:20 сати у железничкој станици Рипањ из састава теретног воза исклизнуло пет вагона.
Vagoni/B. Lučić
Фото: Б. Лучић/Вагони

Из тог предузећа истичу да није било повређених, као и да због исклизнућа нема никаквих опасности по људе и животну средину.

У саопштењу се наводие да је теретни воз са 23 вагона превозио лим из Радинца за Шабац за потребе смедеревске ХБИС ГРОУП.

"Стручне службе „Инфраструктуре железнице Србије" су на месту исклизнућа и отклање последица овог ванредног догађаја почеће у најкраћем року. Успостављање железничког саобраћаја на овој релацији очекује се сутра у вечерњим сатима", стоји у саопштењу.

Додаје се да је „Србија Воз" вечерас организовао аутобуски превоз између Београд Центра и Младеновца за путнике који због исклизнућа нису реализовали путовање, као и да ће сутра организовати аутобуски превоз између Београд Центра и Младеновца за путнике јутарњих и вечерњих брзих возова, који саобраћају на релацији Београд Центар - Ниш - Београд Центар.

"Остали регионални и путнички возови на овој прузи до поновног успостављања железничког саобраћаја полазиће из Младеновца и путовање завршавати у својој станици. БГ Воз између Београд Центра и Младеновца поново ће почети да саобраћа, како се очекује, сутра у вечерњим сатима.

Теретни железнички саобраћај одвијаће се превозним путем преко Лапова, Краљева и Пожеге", наводе Инфраструктуре железнице Србије.

У саопштењу се истиче да ће железничка комисија утврдити узроке исклизнућа.

Градски секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш рекао је раније да су екипе „Железница Србије” на терену и интензивно раде на отклањању проблема.

"Радимо на томе да се железнички саобраћај на овој деоници хитно успостави, као и јутарње линије „Бг воза” које су значајне за функционисање комплетног јавног превоза у граду. У сталној смо вези са „Железницама Србије” и чинимо све напоре да помогнемо у превазилажењу проблема. Уколико се проблем не отклони током ноћи јутарњи поласци „Бг воза” на овој деоници неће бити остварени", рекао је он.

Он је навео да ће о свим променама у саобраћају суграђане обавестити на време.

EUR/RSD 117.5690
Најновије вести