У УКЦ у Приштини медицинска сестра убодена ножем

ПРИШТИНА: Медицинска сестра Ф.Б. са Клинике за урологију убодена је данас ножем у Универзитетско клиничком центру у Приштини, потврдио је портпарол косовске полиције Бајрам Краснићи.
policija, pixabay
Фото: pixabay.com

Он је рекао да је полиција око 14.35 часова полиција обавештена о случају ''убода ножем'' који се догодио у Унивезитетском центру, да су полицијске јединице изашле на лице места и да је покренута истрага, преноси Косово онлајн.

Синдикат медицинских сестара Косова најоштрије је осудио напад и повреду медицинске сестре и позвало органе безбедности да се што пре позабаве овим случајем, а починиоце да казне.

"Није први пут да се такви случајеви дешавају. Позивамо полицију да предузме хитне мере, у одбрани медицинских сестара, како се овакви случајеви више не би поновил", наводи се у саопштењу Синдиката.

Синдикат је позвао све медицинске сестре које су биле на послу, да се окупе испред Хитне помоћи, у знак протеста због повреде медицинске сестре.

Универзитетско клинички центар Косова је потврдио да је нападнута Ф.Б. која ће бити подвргнута хируршкој интервенцији.

Из ове институције наводе да изражавају дубоко огорчење због овог случаја и најоштрије осуђују нападе на здравствене раднике који су неприхватљиви.

“Увреде, насиље, па чак и физички напади, попут данашњег напада су континуирани, па позивамо све грађане да поштују рад здравствених радника. Надамо се да је ово последњи пут и да се напади на здравствене раднике зауставити једном заувек", поручују из Универзитетског центра.

EUR/RSD 117.5042
Најновије вести