Убица Теодоре Каћански три године непознат

Три године је прошло од убиства Теодоре Каћански (30), а ко ју је убио још увек није познато. Несрећна девојка је тог 19. новембра 2016. године око 18 часова рањена с више хитаца на паркингу у Сомборској улици код броја 8, на новосадском Телепу, а преминула је 22. новембра у вечерњим сатима у Клиничком центру Војводине.
1
Фото: Dnevnik.rs

На њу је пуцао непознати нападач у тренутку када је са сувозачевог места прешла на возачево да препаркира аутомобил „рејнџ ровер” београдских регистарских ознака испред зграде у којој је живела с момком Ненадом Стевићем (39). 

По речима сведока, Стевић је истрчао из кола, ушао у зграду да узме нешто из стана, а тада је Теодора, како се верује, направила кобну грешку која ју је стајала живота, јер је са сувозачевог места прешла на возачево. У једном тренутку је из жбуња излетео нападач и из „тетејца” испалио пет хитаца у девојку, а затим је побегао у правцу Булевара патријарха Павла.

Наиме, убица је пришао возилу и кроз затамљена стакла пуцао несрећној девојци у врат, ноге и груди јер је, како се сумња, мислио да испаљује смртоносне хице у праву мету, односно њеног дечка Ненада Стевића.

Иако је одмах пребачена у Ургентни центар, Теодора је након три дана борбе лекара за њен живот преминула.

Одмах након убиства Теодоре Каћански, Новим Садом је кренула прича по којој је девојка нападнута као опомена њеном дечку. Међутим, убрзо је утврђено да је мета нападача ипак био њен дечко Ненад Стевић, који је, како се наводило, познат полицији по имовинским деликтима као што су крађе и тешке крађе, а мотив се тражио у нерашчишћеним пословима.

По писању појединих медија, Стевић се раније доводио у везу с „ветерничким кланом”, а био је и сведок на једном од процеса Ненаду Опачићу још 2003. године, када се клану судило за отмицу Младена Марића. Повезују га и с недозвољеном трговином аутомобилима, власништвом фирме за обезбеђење, ланцем маркета, као и са зеленашким пословима.


Мурал на зиду

Мурал Теодори Каћански освануо је на једном зиду у Новом Саду, годину након њеног убиства.

„На срцу је болна рана, знам, анђео си сада, на бољем месту си јер у нама живиш ти, понекад у сан сврати ми”, једна је од порука исписаних на муралу. Ту је и порука: „Постоји земља живих и земља мртвих, а мост између њих је љубав. Само она јесте и само она има смисла… Болеће док ти се не придружим…”


Након убиства девојке, Стевић је детаљно испитан и, како се сазнаје, доста тога је испричао, али инспектори верују да није рекао све што зна, па је мотив убиства и даље остао нејасан.

Подсетимо, седам месеци након убиства Теодоре Каћански, Стевић је поново доспео у жижу јавности јер је с Божидаром Боснићем претукао Горана Цвијетића пред сведоцима, да би га затим угурали у аутомобил и покушали да га киднапују.

Иначе, Теодора Каћански је била фитнес-инструкторка, модел и лични тренер из Новог Сада. Завршила је Факултет спорта и физичког васпитања на Универзитету у Новом Саду, а била је запослена у „Ливада” центру као инструктор. Била је позната и по промоцији здравог живота.

Радила је и као модел и носила више колекција познатих дизајнерки и креаторки. Заједно с пријатељицом била је пре десетак година и власница агенције за организовање венчања.

Мало је позната чињеница да је била филантроп, те врло често помагала сиромашнима, као и особама с потешкоћама у развоју. Учествовала је и на бројним донаторским вечерима.      

Н. С. Х.

Фото: архива Дневника

Tuga :(
19.11.2019 • 20:03
Tuga
EUR/RSD 117.5845
Најновије вести