Ухапшен осумњичени за превару пословних сарадника

БЕОГРАД: Мушкарац Н.П. (44), ухапшен је данас због сумње да је као одговорно лице привредног друштва "LPG System inc" д.о.о, од септембра до новембра 2018. године, извршио кривично дело превара у обављању привредне делатности и на тај начин противправно присвојио 11.029.714 динара.
policija hapsenje
Фото: MUP Srbije, ilustracija

Он се терети да је, од септембра до новебра 2018. године лажном документацијом представљао своју фирму као солвентну, на основу које је склопио пословну сарадњу са више привредних друштава на територији Србије.

Како би код њих створио привид озбиљности и редовног плаћања, пре преузимања робе од њих вршио је авансне уплате и издавао менице привредног друштва "LPG System inc".

Након преузимања робе од оштећених привредних друштава у вредности од 11.029.714 динара, у пословним књигама своје фирме, део те робе је приказао као робу на залихама, док је остатак робе завео као продату двема фирмама, којима робу није испоручио већ је продао на црном тржишту, а новац присвојио.

У саопштењу МУП-а се наводи да је Н.П. одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву бити приведен Посебном одељењу за сузбијање корупције, Вишег јавног тужилаштва у Београду, по чијем је налогу ухапшен.

 

EUR/RSD 117.5759
Најновије вести