Ухапшен пљачкаш и нађен плен од милион динара

Припадници новосадске Криминалистичке полиције ухапсили су, само неколико сати после пљачке Ерсте банке на Новом насељу, Новосађанина Душана К. (50), сазнаје „Дневник“ незванично.

 Он је  после подне лишен слободе у Улици Корнелија Станковића на Новој Детелинари, док је покушавао да у мењачници промени већу количину аустралијских долара.

По незваничним сазнањима, плен  пљачке износио је у динарској противвредности око милион динара. Међу новчаницама су били еври, рубље, аустаралијски долари. Полиција је у подземном контејнеру пронашла одбачену одећу коју је изгредник користио, као и пиштољ.Душан К. је стари познаник чувара реда. У децембру прошле године изашао је с издражавања казне због више пљачки. Како „Дневник” сазнаје, Душан К. је већ једном једном – 2007. године – опљачкао управо ту експозитуру Ерсте банке на на Булевару Јована Дучића..

Осумњиченом је одређено полицијско задржавање до 48 сати, након чега ће бити приведен на саслушање у Више јавно тужилаштво, а потом и судији за претходни поступак, који ће одлучити о притвору.   

 

EUR/RSD 117.7502
Најновије вести