Ухапшен због злоупотребе службеног положаја

НИШ: Полицајци Одељња за борбу против корупције у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом и Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су С. Ж. (1966), бивше одговорно лице Службе за катастар непокретности из Ниша, због постојања основа сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја.
Lisice/jutjub
Фото: Tanjug

Сумња се да је она, почетком марта 2018. године, израдила и потписала решење којим је уписала право својине без накнаде, над шест катастарских парцела катастарске општине Ниш - Ћеле Кула, површине 25.617 метара квадратних, на којима је као титулар била уписана Република Србија.

То је учињено у корист акционарског друштва грађевинског материјала Chele Кула Ниш, иако је знала да је ово акционарско друштво као носилац права коришћења, било у обавези да конверзију земљишта, из права коришћења у право својине, изврши уз накнаду у складу са Законом о претварању права коришћења у право својине уз накнаду.

На тај начин она је, како се сумња, оштетила буџет Србије за 130.749.168 динара, на име ненаплаћене накнаде за конверзију земљишта.

Осумњиченој је одређено задржавање до 48 часова и она ће, уз кривичну пријаву, бити приведена надлежном тужилаштву, наведено је у саопштењу МУП-а.

EUR/RSD 117.4055
Најновије вести