Ухапшена двојица сарадника Вељка Беливука

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, ухапсили су чланове организоване криминалне групе „Принципи“ С. Р. (1988) и Д. М. (1989), због постојања основа сумње да су извршили  кривична дела тешко убиство над Николом Митићем и Здравком Радојевићем у августу и новембру прошле године.
hapsenje
Фото: Printscreen/MUP

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, поводом хапшења двојице осумњичених, поновио је да је МУП истрајан у борби против свих видова криминала.

„Подизање оптужнице за неко кривично дело није крај рада полиције. Сви који учествују у вршењу кривичних дела могу да буду сигурни да ћемо их тражити и да ћемо их пронаћи, без обзира да ли су убице или су њихови помагачи. Честитам припадницима УКП-а и СБПОК-а што не одустају и не заборављају“, изјавио је министар Вулин.

С. Р. се терети да је, заједно са са В. Б, М. М, М. Б, Д. Т, В. Д, Н. С, С. Л, В. Г, А. С, С. Р и Б. Х., 10. августа прошле године отео Николу Митића, којег су затим одвели у насеље Ритопек и тамо га, како се сумња, убили.

Осумњичени Д. М. се терети да је, 10. новембра прошле године убио Здравка Радивојевића.

Како се сумња, обојица осумњичених су вишеструки извршиоци тешких кривичних дела и истакнути чланови наведене организоване криминалне групе.

Осумњиченима је одређено задржавање и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

EUR/RSD 117.1199
Најновије вести