Ухапшена помоћница министра пољопривреде због примања мита

БЕОГРАД: По налогу Тужилаштва за организовани криминал данас око подне ухапшена је помоћница министра пољопривреде Д.Ј.Н. због сумње да је примила мито, док је Д.Ч. ухапшен због сумње да јој је мито дао.
hapsenje
Фото: Tanjug/MUP, ilustracija

Сумња се да је Д.Ј.Н, од Д.Ц. примила месечну рату унапред обећане користи за помоћ при добијању уговора у поступку јавне набавке Министарства пољопривреде у области услуга, која је подржана од иностраног фонда за финансирање пољопривреде, наводи се у саопштењу тужилаштва.

Додаје се да је Д.Ј.Н. обећана исплата користи од око 1.000 евра месечно, у наредне две године, док траје реализација уговора о јавној набавци.Тужилаштво напомиње да су претреси су у току.Помоћница министра се сумњичи за кривицно дело примање мита , а Д.Ч. за давање мита.

Акцију хапшења су по налогу тужилаштва, након вишемесечног предистражног поступка, данас око подне спровели припадници Министарства унутрашњих послова, Дирекције полиције, Службе за борбу против организованог криминала.

Осумњиченима је одредено полицијско задржавање и они це уз кривичну пријаву бити спроведени у Тужилаштво за организовани криминал.

Недимовић: Ко год је прекршио закон треба да одговара

БЕОГРАД:  Министар пољопривреде Бранислав Недимовић изјавио је поводом хапшења његове помоћнице за међународну сарадњу да свако ко је урадио нешто противзаконито треба да одговора.

"Ако је неко урадио било шта противно закону треба за то и да одговара, ма о коме да је реч. Нулта толеранција за корупцију", истакао је Недимовић.

Рекао је да ухапшену познаје површно, кроз посао и да је виђа једном у месец дана.

На питање да ли је изнанађен што је ухапшена једна од његових сарадница, Недимовић је рекао: "Више ме ништа не изненађује".

Помоћница министра пољопривреде Д.Ј.Н. ухапшена је данас по налогу Тужилаштва за организовани криминал због сумње да је примила мито, док је Д.Ч. ухапшен због сумње да јој је мито дао.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести