Ухапшени инвеститори с Врачара, тужиоцу признали кривицу

БЕОГРАД: По налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду у среду су ухапшена два инвеститора који су без грађевинских дозвола зидали на две локације на Врачару, а већ данас су признали кривицу и склопили споразуме са тужилаштвом, које треба да потврди суд и изрекне им предвиђене казне.
hapsenje
Фото: MUP, ilustracija

У саопстењу тужилаштва се прецизира да је реаговано по две кривичне пријаве Градске грађевинске инспекције због кривичног дела "грађење без градевинске дозволе", па су ухапшени Ј.Т. и К.Н, који су, након што је инспекција донела решење о затварању градилишта и обустави даљих радова, и поставила службени знак, односно траку- затворено градилиште, наставили извођење радова.

Ј.Т. је инвеститор на изградњи објекта у Сазоновој улици, а К.Н. инвеститор на доградњи зграде у улици Браце Недић.

На данашњем саслушању код тужиоца они су признали кривично дело грађење без грађевинске дозволе и закључили споразуме са тужилаштвом.

Споразумом је за Ј.Т. предвидено да му суд изрекне казну кућног затвора од 10 месеци и новчану казну у износу од 400.000 динара.

К.Н. је закључио споразум о признању кривицног дела којим је предвидено да му суд изрекне годину дана кућног затвора и новчану казну у износу од 400.000 динара.

Споразуми су затим прослеђени Првом основном суду у Београду на преиспитивање и прихватање, наводи тужилаштво.

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести