Ухапшени због пореске утаје, прања новца и злоупотребе положаја

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, Управе криминалистичке полиције у сарадњи са Полицијском управом у Краљеву, Пореском полицијом и Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су Н. М. (1979) због постојања основа сумње да је извршио кривична дела  пореска утаја и прање новца, као и Д. П. (1986) и С. Ч. (1989) због сумње да су извршили злоупотребу положаја одговорног лица.
hapsenje
Фото: MUP, ilustracija

Како се сумња, Н.М. одговорно лице предузетничке радње из Краљева, Д.П. радник бензинске станице у Штулцу и С.Ч. запослен на бензинској станици у Трстенику, су у периоду од 2019. до краја 2020. године, прикупљали фискалне рачуне за наточено гориво потрошача и сачињавали фиктивне готовинске рачуне на име предузетничке радње.

У ове рачуне су уносили неистините податке о точеном гориву и предавали их запосленима у предузетничкој радњи уз накнаду од три посто од вредности укупно достављених рачуна.

Сумња се и да је Н. М. сачињавао фиктивне налоге за службена путовања запослених и на тај начин лажно приказао трошкове предузећа. Такође, терети се  да је на име позајмице физичког лица према предузетничкој радњи подизао новац са рачуна предузећа који је неосновано држао и користио и то у износу од 11.297.131 динара, иако је знао да тај новац потиче од криминалне делатности.

Н. М. је, како се сумња, овај  новац користио за куповину моторних возила и за личне потребе.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени у надлежно тужилаштво Београд.

EUR/RSD 117.3664
Најновије вести