Ухапшени због прања новца

Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора унутрашње контроле, поналогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су пет особа због постојања основа сумње да су извршиле кривично делопрање новца.
dinari_3.jpg
Фото: Dnevnik.rs

Ухапшени су А. Х. (1989) полицијски службеник ПУ Ниш, фактички сувласник привредних друштава „Cash help“ и „Cash help plus“ Доо из Ниша, С. Х. (1965)
формални власник и одговорно лице у привредним друштвима „Cash help“ и „Cash help plus“ Доо из Ниша, М. Ј. (1983) фактички сувласник привредних друштава „Cash help“ и „Cash help plus“ Доо из Ниша, Ј. М. (1988) и Т. С. (1992) запослене у
наведеним привредним друштвима.

Осумњичени А. Х. се терети да је у дужем временском периоду, заједно са С. Х. и М. Ј. посредством Ј. М. и Т. С. давао кредите физичким лицима без овлашћења Народне банке Србије, у пословним просторијама привредних друштава, која су регистрована као залагаонице, „Cash help“ у Нишу и „Cash help plus“ Доо - филијалама у Београду, Новом Саду, Врању, Пироту, Лесковцу и Крагујевцу.

Осумњичени су са физичким лицима закључивали уговоре о зајму где су као средство обезбеђења за повраћај новца депоновали чекове грађана или
административне забране, са каматама које су на годишњем нивоу износиле од 65 до 133 процента. Извршеним претресом пословних просторија и осумњичених, полиција је пронашла готовински новац у износу од више од два милиона динара и депоноване чекове у вредности 35 милиона динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу. Полицијски службеници Сектора унутрашње контроле настављају рад на овом случају.

EUR/RSD 117.3378
Најновије вести