УНУТРАШЊА КОНТРОЛА Поднете пријаве против 106 припадника МУП-а

БЕОГРАД: Сектор унутрашње контроле МУП је од почетка године поднео кривичне пријаве против 106 полицајаца и других запослених у Министарству, који се сумњиче да су починили 186 кривичних дела са елементима корупције, изјавила је данас државни секретар Биљана Поповић Ивковић.
1
Фото: МУП

Од тог броја кривичних дела 111 је злоупотреба службеног положаја, 66 примање мита и девет дела трговина утицајем, рекла је она на отварању конференције поводом почетка реализације твининг пројекта "Јачање капацитета унутрашње контроле за борбу против корупције у МУП".

Поповић Ивковић је прецизирала да је међу осумњиченима највише припадника саобраћајне полиције, полиције опште надлежности и граничне полиције, а од укупног броја 19 су руководиоци.

Заменик шефа Делегације Европске уније у Србији Матеја Норчич Штамцар навела је да тај пројекат, вредан милион евра, поспешује сарадњу партнерских институција Србије, Литваније и Румуније у борби против корупције, кроз заједничке европске напоре.

Она је посебно нагласила важност пројекта у погледу посвећености Србије у процесу европских интеграција, а поготово у испуњавању обавеза из Акционог плана за Поглавље 24 у циљу постизања значајних резултата у борби против корупције.

Што је још битније, овај пројекат може директно допринети додатном поверењу грађана у ефикасност и кредибилност рада припадника полиције Србије, поручила је Норчич Штамцар.

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести