Управа царина: Ауто пун копија познатих парфема на прелазу Градина

БЕОГРАД: Цариници су, у сарадњи са полицијом, на прелазу Градина, спречили четири младића у покушају да преко границе прокријумчаре готово 150 парфема познатих марки у чију се аутентичност сумња.
p
Фото: Uprava carina

Парфеми су откривени у голфу бугарских регистарских ознака, којим су се из Бугарске враћала четворица студената из Пирота и Димитровграда.

Цариници који су били у смени на улазу у Србију упитали су 25-годишњег возача да ли он и његови сапутници имају нешто да пријаве за царинску контролу, али су сви одговорили да осим личног пртљага са собом не носе ништа.

Сумњајући у њихову изјаву цариници су, у сарадњи са полицијом, спровели детаљну контролу и   одмах испред ногу сувозача затекли једну кутију облепљену селотејпом, да би исту такву пронашли и у простору између предњих и задњих седишта.

Кутије су биле пуне нових, неотпакованих парфема за које искусни цариници верују да није реч о оригиналима, већ да се ради о копијама познатих брендова намењеним препродаји на црном тржишту.

Међу звучним именима парфема, најбројнији су били ''Kouros Yves Saint Laurent'', ''Sauvage Elixir Dior'' и ''Carolina Herrera 212 Men Heroes'', али је било и многих других.

Као власник поменуте непријављене робе пријавио се возач аутомобила, уједно и најстарији међу четворицом путника од којих су сви стари око 20-ак година.  

Пошто вредност откривене робе прелази једну трећину вредности возила којим је она транспортована, и голф 4 је привремено задржан до окончања поступка.

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести