Управа царина: Међу текстилом 100.000 кријумчарених цигарета

БЕОГРАД:  Цариници су на магистралном путу Рашка - Краљево, у близини места Маглич, дубинском контролом открили и запленили 100.000 кријумчарених цигарета скривених у товару текстилне робе, саопштила је данас Управа царине.
cigarete
Фото: Freeimages.com, ilustracija

Прекршај је откривен када је на магистралном путу заустављен ''фолксваген туран'' новопазарских регистарских ознака којим је управљао возач (39) из околине Новог Пазара.

Товарни део возила био је испуњен текстилном робом домаћег порекла за коју је возач поседовао отпремницу, али су цариници одлучили да детаљно прегледају товар у царинском магацину у Краљеву.Када је сва роба била истоварена утврђено је да се међу легално превоженим текстилом налази и велика количина кријумчарених цигарета марке ''платиинум севен'' без акцизних маркица.

Цариници су детаљним прегледом пронашли црне најлон кесе у којима се налазило чак 500 боксова шверцованих цигарета које су биле закамуфлиране текстилном робом домаћег порекла (фармерке и сомот кошуље).Након откривеног покушаја кријумчарења цигарета, о случају су обавештени полиција и пореска управа којима су возило, легални товар текстила, као и кријумчарене цигарете предати у у даљу надлежност.

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести