Управа царина: Заплењен луксузни сат од 22.000 евра

БЕОГРАД:  Цариници су на аеродрому "Никола Тесла" запленили луксузни сат "одмар пиге", вредан 22.000 евра.
Carina zaplenila luksuzni sat "odmar pige" Foto: Uprava carina
Фото: Царина запленила луксузни сат "одмар пиге" Фото: Управа царина

Прекршај је откривен јуче, када је у зеленом контролном пролазу, намењеном путницима који немају ништа за царињење, заустављен 41-годишњи српски држављанин, по занимању грађевински надзорник, који је допутовао летом из Беча.

Без обзира што је негирао да има нешто за пријављивање, цариник је одлучио да његов кофер прегледа да скенеру за пртљаг.

Том приликом су међу гардеробом уочене контуре ручног сата, па је од путника затражено да отвори кофер ради увида у његову садржину.

Приликом детаљног прегледа у коферу је пронађен мушки ручни сат „Аудемарс Пигует“, са комплетном пратећом документацијом, оригиналним сертификатом, гаранцијом и признаницом, из које се види да је сат купљен претходног дана у Франкфурту и да је плаћен 22.000 евра.

Како је путник био дужан да сат пријави приликом уласка у нашу земљу, ради плаћања увозних дажбина, а није то учинио, он ће бити привремено задржан, док се не оконча прекршајни поступак пред надлежним судом.

Из Управе царина подсећају да наши држављани без плаћања царине и ПДВ, поред личног пртљага, у нашу земљу могу унети и робу чија вредност не прелази 100 евра.

Фото: Царина запленила луксузни сат "одмар пиге" Фото: Управа царина
EUR/RSD 117.5825
Најновије вести