УРОШ БЛАЖИЋ данас пред судом у Смедереву: Одговараће за МАСАКР У МАЛОМ ОРАШЈУ И ДУБОНИ, убио 9 МЛАДИХ, ПОКУШАО ДА УБИЈЕ 20 ЉУДИ

У Вишем суду у Смедереву данас треба да почне суђење Урошу Блажићу, оптуженом да је 4. маја прошле године у селима Мало Орашје и Дубона убио девет људи и покушао да убије још 20, од којих је ранио 12.
1
Фото: Youtube Printscreen

У том суду би требало да се одржи припремно рочиште, које је затворено за јавност, а на којем би Урош Блажић и његов отац Радиша Блажић, који је такође оптужен, требало да се кратко изјасне о кривици.

На припремном рочишту ће бити дозвољено присуство бранилаца, пуномоћника оштећених и тужиоца.

По завршетку припремног рочишта судија ће заказати главни претрес (суђење) на којем би Блажићи требало детаљно да изнесу одбрану.

Урош Блажић је на саслушању у тужилаштву признао кривицу, али у својој одбрани није показао ни мало кајања за почињени масакр, већ је покушао себе да представи као жртву подсмеха житеља места у којима је починио злочин, наводи се у оптужници у коју је Танјуг имао увид.

Споменик “Палим борцима” у Малом Орашју је прво место на којем је Блажић направио масакр, на месту из аутоматске пушке убивши М. М, док су од задобијених повреда у болницама преминули Н. С, Л. М, П. М. и малолетни Н. М. и А. М, сви из Малог Орашја.

Тада је Урош Блажић ранио још четири особе и на четири пуцао али их није погодио.

Након што је завршио свој крвави пир у првом селу, оптужени се упутио ка Дубони где је најпре пуцао у неколико особа које су поправљале ограду, и том приликом је неколико особа погодио и тешко ранио, а затим је стигао у двориште Основне школе "Момчило Живојиновић" где је поново запуцао у правцу људи који су се ту дружили.

Фото: Youtube Printscreen

Блажић је у Дубони убио брата и сестру, М. П. и К. П, док је Д. Т. убрзо преминуо услед задобијених рана, а још четворо људи је тешко ранио и покушао да убије још четворо.

Оптужницом су били обухваћени и Блажићев ујак Горан и брат од ујака Борис Гавриловић из Крагујевца, те ће се њима за недозвољену производњу, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја, судити у Крагујевцу.

Његовом оцу Радиши Блажићу стављено је на терет извршење кривичних дела недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја у стицају са кривичним делом тешко дело против опште сигурности.

Фото: Youtube Printscreen

Урошу Блажићу стављено је на терет да је 4. маја у селима Мало Орашје код Смедерева и Дубона код Младеновца, пуцајући из аутоматске пушке и пиштоља лишио живота деветоро људи, од којих је двоје било малолетно, а покушао да лиши живота још 20 људи, од којих је ранио њих 12.

Према ставу тужилаштва нема сумње да Блажић, због своје друштвене опасности, тежине последице и њиховог обима, заслужује казну доживотног затвора која је запрећена за ово кривично дело, међутим како он у тренутку извршења овог кривичног дела није имао навршену 21 годину њему по Закону о кривичном поступку није могуће изрећи ову казну, већ максималну казну затвора од 20 година што је тужилаштво и предложило у оптужници

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести